La UFEC presenta el projecte Green Team al càmping La Ballena Alegre

Date

La UFEC ha viatjat aquesta setmana a Sant Pere Pescador per portar a terme una sessió divulgativa sobre el projecte Green Team, el qual lidera, al càmping La Ballena Alegre, considerat el més sostenible segons l’associació ADAC, de referència a Alemanya i que organitza uns premis coneguts popularment com els “Oscars dels càmpings”.

Gisela Ibáñez, membre de Green Team i consultora en comunicació ambiental, va presentar el projecte en el marc de la xerrada “Una altra fi del món és possible” on es tractava la situació climàtica actual i projectes que ja estan treballant per un futur possible per a totes les persones.

“La pràctica de l’esport té una elevada capacitat d’impactar en el nostre entorn. Amb el Green Team project volem que els clubs i federacions esportives europees vegin que és possible fer un esdeveniment esportiu més sostenible amb el planeta i, sobretot, sense deixar a ningú enrere, fent que totes les persones estiguin incloses”, ha afirmat Gisela Ibáñez.

Aquesta presentació s’ha organitzat en el marc del Campionat Mundial d’Optimist de vela, i de la Fira Conscient, un aparador del càmping La Ballena Alegre on busquen difondre un model de vacances sostenibles per cuidar el planeta.

El Green Team, cofinançat pel programa Erasmus + de la Comissió Europea, té l’objectiu de fomentar esdeveniments esportius sostenibles, ecològics i inclusius. Una missió en línia al plantejament del càmping La Ballena Alegre, reconegut especialment per la seva aposta per les energies renovables, però també per la conscienciació de clients, treballadors i proveïdors. A la instal·lació turística també destaca la priorització de la producció ecològica, el quilòmetre 0 i aquelles alternatives amb menor impacte ambiental. 

Green Team i La Ballena Alegre: objectius compartits

Aquests objectius transportats al món de l’esport és el que defensa el projecte Green Team: minimitzar l’impacte que l’esport té en el nostre entorn per beneficiar al conjunt de la societat. GREEN TEAM està en línia amb la transició verda de la Unió Europea, ja que defensa un esport més sostenible des del punt de vista ambiental.

I per fer-ho, pretén fomentar l’educació ambiental de la mà de la pràctica esportiva. El projecte posa l’accent en la innovació i la digitalització de l’esport, des de l’esport de base fins a l’esport d’alt rendiment.

PEU DE FOTO: Gisela Ibáñez, membre de Green Team i consultora en comunicació ambiental.

LAST
NEWS